Rezime članka

Top 5 Najboljih Besplatnih VIN Dekodera

Top 5 Najboljih Besplatnih VIN Dekodera

Iako sam već obradio najbolje i najpopularnije plaćene VIN dekodere, vreme je da obratimo pažnju na najčešće sajtove za pretragu VIN na internetu. Da, upravo tako, danas ćemo govoriti o besplatnim VIN dekoderima.

Možda mislite da razlika između plaćenih i besplatnih VIN dekodera nije toliko značajna da opravda ulaganje, ali grešite. Iako oba tipa koriste iste izvore (u većini slučajeva), informacije koje prikazuju nisu iste.

Kada platite za pretragu VIN-a, želite da dobijete što više informacija o stvarnoj kilometraži, broju vlasnika, mogućim opozivima, titulu, evidenciji održavanja, osiguranju i slično. Plaćeni VIN dekoderi takmiče se u pružanju tačnih podataka o stanju vozila, što besplatni VIN dekoderi ne mogu da urade. Međutim, to ne znači da nema mesta za sajtove besplatnih VIN dekodera. Oni mogu biti veoma korisni, ali morate znati kada i za šta da ih koristite.

Kada koristiti besplatni VIN dekoder?

Jedine pouzdane informacije koje besplatni VIN dekoderi mogu da pruže su podaci o samom automobilu – godina modela, opcije motora, trim, verzija, boje i slično. To znači da besplatni VIN dekoderi postaju veoma korisni kada niste sigurni kakav tačno automobil imate ispred sebe.

Recimo da ste otkrili klasični automobil ili tražite retku verziju i niste sigurni da je to pravi automobil. Samo upotrebite besplatni VIN dekoder sa naše liste i za nekoliko trenutaka ćete znati da li gledate pravi Mustang SVT Cobra iz 1993. godine ili samo dobro maskiran običan Fox-body 5.0 GT. Dakle, besplatni VIN dekoderi se koriste kada stanje ili kilometraža nisu primarna briga, ili je očigledna. Hajde da vidimo koji je najbolji.

Prvo mesto – myfreevin.com

Zanimljiva stvar u vezi sa myfreevin.com je da vam ovaj servis daje tačno ono što vam je potrebno i ne pokušava da vas impresionira trivijalnim informacijama kao što su da li automobil u pitanju ima ili nema krovni prozor. Pošto je myfreevin.com afilijativni sajt projekta CarVertical, to znači da su informacije veoma tačne i prikazuju se samo ako su dokazane.

Testirajući myfreevin.com zajedno sa nekim drugim sličnim sajtovima, otkrio sam da samo ovaj besplatni VIN dekoder podjednako podržava automobile iz svih delova sveta. Većina konkurenata pokriva samo automobile izgrađene i prodane u SAD-u i nekoliko izabranih evropskih marki; međutim, ovaj sajt nije pravio razliku da li je vozilo u pitanju JDM-spec Mazda, automobil izgrađen u SAD-u Chevrolet ili EU-spec Peugeot. To ga čini najboljim i dragocenim, ali besplatnim VIN dekoderom za vas.

Drugo mesto – vindecoderz.com

Vindecoderz.com je ambiciozna usluga, posebno za besplatni VIN dekoder. Nudi ne samo osnovne provere VIN-a, već i pretragu registarskih tablica (samo vozila registrovana u SAD-u) i informacije o problemima i opozivima. Iako je ovo odlična ideja, usluga nije tako dobra kao što ste očekivali. Nema puno informacija o opozivima, sistem pokriva samo nekoliko modela, a pretraga registarskih tablica je neispravna i ne prepoznaje starije oznake.

Treće mesto – decodethis.com

Decodethis.com ide korak dalje od prethodna dva unosa i dostavlja veoma tačne VIN rezultate u vezi sa neophodnim informacijama o marki-modelu-godini modela. Kada pretraživač prepozna automobil, takođe pretražuje nekoliko popularnih sajtova za polovne automobile i nalazi slična vozila na prodaju. Ova korisna funkcija odmah vam pokazuje cene vozila, tako da možete odmah videti da li dobijate dobar posao ili ne.

Četvrto mesto – vindecoder.net

Ovaj besplatni VIN dekoder ima cool funkciju, koja je ograničena samo na određeni broj modela izgrađenih u SAD-u. Kada pretražujete VIN broj, prikazuje standardne podatke o marki-modelu-godini modela, ali takođe pokazuje neke od fabričkih specifikacija kao što su veličina guma, dimenzije, potrošnja goriva i slično.

Peto mesto – vinformer.su

Kada ukucate 17-cifreni VIN broj na vinformer.su, dobićete osnovne informacije o vašem automobilu kao što su marka, model, godina modela i opcija motora. Ništa neobično i ništa što ne bi išlo dalje od onoga što rade druge slične usluge. Dobra stvar je što ovaj besplatni VIN dekoder brzo prikazuje informacije o starijim automobilima, kao i o modelima koji nisu iz SAD-a.

Za ljude koji traže više, vinformer.su je povezan sa drugim poznatim i plaćenim VIN dekoderima kao što je Carfax, tako da ako želite više informacija, možete ih dobiti po ceni.

Preporučene recenzije

Posetite sajt >

Top 5 Najboljih Besplatnih VIN Dekodera 8

Najbolji sveobuhvatni VIN dekoder. Doživite neuporedivu izvrsnost sa carVertical.

Posetite sajt >

Top 5 Najboljih Besplatnih VIN Dekodera 9

Verujte pionirskom veteranu, Carfax: Pruža pouzdane i sveobuhvatne izveštaje o istoriji vozila.

Posetite sajt >

Top 5 Najboljih Besplatnih VIN Dekodera 10

Prihvatite inovativnog analitičara, stručnu analizu vozila i jedinstveni sistem bodovanja.

Vaša krajnja destinacija za najopsežnije i najpouzdanije recenzije VIN dekodera.

Naša misija je da pružimo nepristrasne, stručno vođene uvide u najbolje VIN dekodere na tržištu kako bismo vam pomogli da donesete informisanu odluku prilikom kupovine vašeg sledećeg automobila.

carVertical Ekskluzivna ponuda

Iskoristite najveći popust sada

2.799 RSD

1.959 RSD

Sati
Minute
Sekunde
5/5